• gibier
  • foret ardennes
  • Reinhardstein
  • neige fagnes
  • Centre de Xhoffraix
  • Panorama Vue de l'église
  • Les Trôs Marets

Mountainbiken, te beoefenen in volle natuur

Mountainbiken, ook MTB genoemd, is een sport die zich in de jaren zeventig in Californië ontwikkeld heeft.De eerste mountainbikes waren fietsen die door gepassioneerden aangepast werden om offroad te rijden op onverharde wegen. Het was pas begin de jaren tachtig dat de fietsenindustrie deze fietsspecialiteit serieus opnam en startte met het produceren van mountainbikes. Gedurende de 2 daarop volgende decennia evolueerde dit stoer stalen ros om steeds meer te voldoen aan de vereisten van de hedendaagse mtb die gebruikt wordt op ruig, heuvelachtig of moeilijk berijdbaar terrein, zoals in de ongerepte natuur nabij onze vakantiehuizen.


Mountainbiken in de streek van onze vakantiehuizen


De Ardennen, waaronder ook de streek in en om het natuurreservaat Hoge Venen dat aan de dorpen van onze vakantiehuizen grenst, heeft met haar beboste heuvels en weidse graslanden het ideale reliëf en de gewenste complexiteit om zowel aan ervaren mountainbikers uitdagingen aan te bieden, als beginners aangenaam kennis te laten maken met een niet te onderschatten sport, dat het mountainbiken is.


Een rijke infrastructuur en vele mogelijkheden voor mountainbikers

Bewust van haar excellente … voor het mountainbiken hebbende Oostkantons, waar onze vakantiehuizen gelegen zijn, alles in het werk gesteld om het beoefenen van het mountainbiken aan te passen aan de hedendaagse eisen van de toeristen. Zo kunt u een GPS huren, kiezen uit een twintigtal mountainbike parcours en het gewenste circuit downloaden.
Daarnaast zijn er ook nog 3 mountainbikeparken aangelegd, waarvan er één zich in Malmedy bevindt en waaraan Cyril Cabiat, de specialist van de World Ride Tour, aan de realisatie meegewerkt heeft .

Meer informatie omtrent het mountainbiken in de streek van uw vakantiehuis, zoals het verhuur van mountainbikes, Gps's en het downloaden van mountainbike routes, kunt u vinden bij

Dienst voor toerisme van de Oostkantons
Mühlenbachstraße 2
B-4780 St.Vith

Tel.: +32 (0)80/22 76 64
website: www.eastbelgium.com


Onze vakantiehuizen zijn comfortabel ingericht zodat u na een stevige tocht mountainbiken aaangenaam op adem kan komen voor een volgende uitdagi


Mountainbiken in de ongerepte natuur nabij onze vakantiehuizen

Intens genieten van het natuurschoon met mountainbiken