• Reinhardstein
  • gibier
  • foret ardennes
  • neige fagnes
  • Centre de Xhoffraix
  • Panorama Vue de l'église
  • Les Trôs Marets

Malmedy, een charmante grensstad in de Oostkantons

Malmedy Malmedy is een stad van ongeveer 12.000 inwoners, gelegen in de provincie Luik van België, verschanst in de vallei van de samenvloeiing van de rivieren Warche en de Warchenne. De voertaal in Malmedy is Frans, maar met de nabijheid van de Duitsland, zijn de meeste bewoners in het algemeen tweetalig.
Naast zijn stadskern behoren een handvol gemeenten ook tot de stad Malmedy, zoals daar zijn Ligneuville, Geromont, Chôdes, Burnenville, Beverce, Xhoffraix ...
Malmedy maakt ook deel uit van de zogezegde Oost-kantons, die in de laatse eeuwen geregeld onder verschillende landbewinden kwamen te liggen en hierdoor een gewelddadig verleden hebben.

Malmedy, een dynamieke stad die iedereen kan bekoren

De bevolking van Malmedy, is heel open en gastvrij, wat zeker te danken is de verschillende culturele omwentelingen die deze stad heeft gekend in haar verleden als grensstad. Ook daarom is de folklore in deze streek ook nog heel levendig met o.a. de festiviteiten van 'Het zoeken naar de koningen', een driekoningenfeest, la nuit de mai, een nacht gewijd aan de liefde dat in een muziekfeest wordt geuit.... Maar naast nog andere festiviteiten springt toch het albekende carnaval van Malmedy uit, die hier meer dan 4 dagen gevierd wordt tot groot jolijt van menige bezoekers van onze vakantiehuizen.
Musea, zoals het indrukwekkende Malmundarium en bezienswaardigheden, zoals de kathedraal met zijn klokkenspel, het klooster, de muziekkiosken,... en een rijke evenementen agenda maken van deze grensstad Malmedy een boeiende stad zowel voor jong als oud.

Voor prakische info over de stad Malmedy en haar evenementen


Wenst u meer info over Malmedy en de activiteiten in en om deze stad, dan kunt steeds meer te weten komen bij...

Le Royal Syndicat d'Initiative
Place du Châtelet, 9
4960 Malmedy

Van maandag tot en met vrijdag van 8u tot 12u en van 13u tot 17u
Tel: 080/799 635
E-mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website :www.malmedy.be/nl

Het merendeel van onze vakantiehuizen is gelegen in de pittoreske deelgemeenten van deze aantrekkelijke stad Malmedy.


Malmedy, een boeiende stad in de Oostkantons

Folklore en cultuur in de gastvrije stad Malmedy