• neige fagnes
  • Reinhardstein
  • foret ardennes
  • gibier
  • Les Trôs Marets
  • Panorama Vue de l'église
  • Centre de Xhoffraix

Het meer van Robertville combineert het nuttige met het aangename

Het meer van Robertville is een stuwmeer op de rivier de Warche, dat aangelegd werd in 1928 nabij het dorpje Robertville, gelegen aan de rand van het plateau van de Hoge venen.

De belangrijkste reden van bestaan van dit stuwmeer van Robertville, met haar 62 hectaren oppervlakte en haar capaciteit van 8 miljoen m³ water diepte, is de regio van Malmedy te voorzien aan drinkwater en voor energie te creeëren voor de electricsche centrale van Bévercé. Maar dankzij haar unieke ligging in het natuurpark van de Hoge Venen-Eifel is dit meer van Robertville vlug uitgegroeid tot een toeristische trekpleister, waar gasten van onze vakantiehuizen met veel plezier een dagje vertoeven.

Activiteiten op en om het meer van Robertville

Het meer van Robertville was reeds geruime tijd gekend bij waterliefhebbers, maar de laatste jaren is de infrastructuur op en rond het meer van Robertville vernieuwd en aangepast aan de hedendaagse wensen van haar gasten. Zo kunt u genieten van een openluchtzwembad in de buitengewone natuuromgeving van de Hoge Venen, kunt u zonnen op de meeroevers, hengelen, waterfietsen, met eletrische bootjes het meer van Robertville rondvaren, zeilen, kajakken en windsurfen. Indien u niet zo'n waterrat bent, kunt u altijd een potje tennissen of een rondje mini-golven of een bezoekje brengen aan de middeleeuwse burcht van Metternich, beter gekend onder de naam van Reinhardsteinen dat vlakbij de stuwdam gelegen is. U ziet het, aan het meer van Roberville vindt de hele familie plezier en ontspanning en dat op slechts een 8 km van onze vakantiehuizen in Xhoffraix.

Het meer van Robertville, praktische info

Wenst zich in detail in te lichten over bepaalde activiteiten op en rond het meer van Robertville, dan kunt u steeds de volgende dienst contacteren

Toeristische Dienst van Robertville
Rue Centrale 53
4950 Robertville

Tel. +32 (0) 80 44 64 75
e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
website : www.robertville.be/index.asp?m=0&rub=start

Wenst u informatie over onze vakantiehuizen in de buurt van dit aantrekkelijk meer van Robertville, aarzel dan niet de familie Lodomez te contacteren . Zij staan u met plezier te woord

 


 

In de omgeving van uw vakantiehuis, beweging en plezier verzekerd !

Keuze genoeg aan activiteiten nabij uw vakantiehuis